Sci-fi, fantasy, vámpíros, humoros, kalandos, illusztrált...                       

MEZTELEN ÜGYNÖK szórakoztató folyóirat a könnyű, fantasztikus novellák kedvelőinek...

Honlap-menü


Statisztika


Keresés


Reklámok



Az Ön belépési neve Vendég · Csoport "Vendégek"Üdvözöllek, Vendég · RSS 2024.Ápr.20, 11:56

02:23
Büszkeség és balítélet (Szerkesztői esszé)
Egy nagyobb lélegzetű cikkel reagálok Anthony Sheenard (Szélesi Sándor) kritikai megjegyzéseire.
Október huszonvalahanyadikán az egyébként kiváló író a blogjában egy leminősítő, és végkövetkeztetéseiben sértő írást tett közzé a magazinról. Természetesen bármilyen véleménynyilvánításhoz joga van, főleg a saját oldalán, emberünk azonban bizonyos tiszteletbeli pozíciót tölt be a fantasztikus irodalom kedvelői között, ezért oda kell figyelni arra, amit mond. Sajnos azt a szándékát, hogy egy sorozatot egyetlen számának bizonyos képi motívumai miatt ne javasoljon, sőt, még gusztustalannak is minősítsen, nem értjük.
Az ővele egyetértők akkor kezdtek el ott hasonló szellemben kommentelni, amikor én a Facebookon kiposztoltam a tényt, miszerint egy rövidebb reakcióban válaszoltam (a rövidebb cikk, ez alatt). Október 23. napján, vasárnap történt, csúnyán meg lettünk dorgálva olyanok által, akik azon a napon még a magazint sem vásárolhatták meg, hiszen nem volt nyitva egyetlen újságos sem.
Nem feladatom, hogy összeesküvés elméleteket gyártsak (bár egy sci-fi írónak kicsit feladata lenne), és nem is teszem, éppen ezért egy olyan esszét írtam, ami előbb a magazint, annak célkitűzéseit mutatja be, és csak azután reagál a szembehelyezkedők véleményére.
Ha tiszteletben tudjuk tartani egymás véleményét, én azzal kiegyezek, arra kérem a "másik tábort", hogy ezután már fejezzük be az odamondogatást, éljünk, és élni hagyjunk, köszönöm!

A CIKK ITT OLVASHATÓ! 

Copyright Andy Baron © 2024