Sci-fi, fantasy, vámpíros, humoros, kalandos, illusztrált...                       

MEZTELEN ÜGYNÖK szórakoztató folyóirat a könnyű, fantasztikus novellák kedvelőinek...

Honlap-menü


Statisztika


Keresés


Reklámok



Az Ön belépési neve Vendég · Csoport "Vendégek"Üdvözöllek, Vendég · RSS 2024.Ápr.19, 09:36

00:03
MI ÚJSÁG MEZTELEN ÜGYNÖK?
  A MEZTELEN ÜGYNÖK Szórakoztató Irodalmi Folyóirat egy álom megtestesülése, azt álmodtam, hogy szórakoztassuk olyasmivel a még olvasó embereket, amilyennel mi írók is szívesen találkoznánk az újságosnál, könyvesnél. Eleve olyasmit írunk (rajzolunk), amit magunk is látni szeretnénk a médiumok piacán, ebben már a folyóirat előtt megegyeztünk néhányan. Az én párom például le nem venne egy ilyen magazint az újságosnál a polcról (mondta), de hát ő nem is nagyon olvas szépirodalmat, főleg nem sci-fit, kalandregényt. Én viszont rögtön ráugrok ezekre.
  Nagyon régen volt a RAKÉTA regényújság, kevésbé régen a HEPIEND regényújság, most meg három-négy tematikus kiadvány, a GALAKTIKÁVAL az élen. Ez utóbbit én még mindig gyűjtöm, és olvasni is szeretem, de amikor jelentkeztem náluk íróként, látnom kellett, hogy ők már egy belterjesen gondolkodó, a piaci részvételüket semmilyen újítással nem veszélyeztető, profi médiummá váltak. (Annak idején a Kuczka Péternél kopogtatni is nagyobb sikerrel lehetett, mint a Széna téri szerkesztőséghez bepróbálkozni.)
  Ha most a kezedbe fogod a MEZTELEN ÜGYNÖKÖT, akkor egy vérbő, könnyű irodalmi élménycsomagot kapsz, a magazinból árad a lelkesedés, az irodalom csinálásának szeretete. Annyi kritikát már pont kaptunk, hogy tudjuk; ebben az agyoninformált, digitális világban sokan hülyeségnek tartják a mi próbálkozásunkat, de szinte mindig kiderült, hogy ezek nem is olvasták a kiadványt. Sokszor azok ostoroznak, akik egyáltalán nem is olvasnak már a Gutenberg-galaxisból semmit.
Így aztán az ő véleményüktől még el tudok aludni esténként.
  Ami viszont aggasztó, hogy a mások aggodalmai, amiket a kiadás előtt olvastam a magyarországi lapkiadás, és terjesztés nehézségeiről, részben igaznak bizonyultak.
  A LAPKER-nél velem végig nagyon kedvesek voltak, Gertrúd, a senior manager szinte a barátommá vált, úgyhogy a magazin bevételezésével gond nincs, viszont amit az újságosoknál művelnek, az botrány!
  Sajnos ezekben az üzletekben pont azok dolgoznak eladóként (tisztelet a kivételnek), akik semmit nem olvasnak, olyanok mint némelyik drogdíler, aki csak terjeszt, nem fogyaszt. De még ha terjeszteni jól tudnának.
  Van, amelyik bedugja a MEZTELEN ÜGYNÖKÖT a vicclapok mögé, amikor kérdem miért, akkor azt mondja, hogy belenézett, és ez egy vicclap. Egyszerűen ki sem teszi a másik, a harmadik pedig a drága promócióként megvásárolt lehetőséget, hogy sok üzletben a kassza mellé rakják, egyszerűen tudomásul sem veszi, amikor szólok ezért, még látom is rajta, hogy engem néz túlbuzgónak.
  A fentiek miatt az eladás jelenleg csak csordogál, pedig a magazinnak lenne közönsége!
  Most van remény, mert hamarosan Tesco, Auchan és Spar áruházakban is felbukkanunk.
  Várható a következő szám is, de a LAPKERREL megbeszéltem, hogy augusztus végéig nem szedik vissza a folyóiratot, így az első számon kiírt május-júniusi megjelenést logikusan követő július-augusztusi nem fog megjelenni. Helyette a hónap megjelölése nélküli, két-három havi periódusokban fog kijönni az új MEZTELEN ÜGYNÖK, a következő csak a nyár végén.
Mindenkit bíztatok arra, hogy megvásárolja a magazint, mert ezzel igazi támogatást nyújt a könnyű, minőségi irodalomnak. Hiszen mi, az írók akkor is fogunk ihletetten alkotni, ha nem tudunk sehol megjelenni, csak úgy meg minek? 

Andy Baron főszerkesztő
 
Copyright Andy Baron © 2024