Sci-fi, fantasy, vámpíros, humoros, kalandos, illusztrált...                       

MEZTELEN ÜGYNÖK szórakoztató folyóirat a könnyű, fantasztikus novellák kedvelőinek...

Honlap-menü


Statisztika


Keresés


Reklámok



Az Ön belépési neve Vendég · Csoport "Vendégek"Üdvözöllek, Vendég · RSS 2024.Ápr.26, 14:25

Nyitólap » 2011 » Május » 16 » Miért szomorkodunk a világ titkos vezetőinek sorsa felett?
00:18
Miért szomorkodunk a világ titkos vezetőinek sorsa felett?
Azoknak a kivételes helyzetű embereknek akik a világot irányítják, bármelyik összeesküvés elmélet alapján, első számú leckéjük lehet, hogy az emberséget megtanulják háttérbe szorítani a saját érzelmi világukban. Vagy lehet, hogy teljesen ki is ölik belőlük az ilyesmit mestereik. Mint egyes tradicionális kung-fu iskolában, ahol a tanítvány kézfejéből hőkezeléssel kiirtják az érző idegeket, úgy pusztítják el mentális technikákkal ezen szegény szabadkőműves (vagy Rotschield, vagy amerikai elnök testébe fészkelődött idegen, stb) elméjéből és szívéből a humánumot.
  Teljesen felesleges döntésekre kényszerítené a világ igazi vezetőit ez a csökevény, mármint az emberség. Például nem tudnának népek éhezésével, polgárháborúkkal, vagy diktátorok általi elnyomásával nyugodtan operálni. A választóik személyes elégedetlenségét, azt még a sima politikai vezetők is letojják (hatalomra kerülésük után), de azokat legalább a közvetlen környezetük, városuk, kormányuk hangulata és jó, vagy rossz érzései befolyásolják.
  Ha jól emlékszem még Hari Seldon statisztikai tudománya, a pszichohistória is csak a tömegek érzéseivel és reakcióival számol. Abban is szerepet kap a különböző korokban a tömegek élére kerülő vezetőknek a személyisége, mint matematikai képlet, de az sem foglalkozik a kovácspisták lelkiállapotával.
  Nem szeretnék a világ titkos vezetője lenni, mert mit is kapnék cserébe az elhagyott emberségemért? Lóvét? Azt jólelkűként is kaszálhatok. Szeretetet? Azt biztos nem, mert azt adni kell, hogy kapjunk, márpedig aki mások szenvedéseivel operál, az nem sok szeretetet tud osztani. Presztizst? De hát elő sem léphet a kamerák elé, hogy az arcát adja, mert hát ő "titkos vezető".
  Akkor miért csinálja? Inkább ez olyan taposó malom lehet, mint amilyent a Terézanyák és a spirituális tanítók is taposnak, amiben nincs idő megpihenni, mert az eredeti cél hajtja az embert.
  Ebben a viszonylatban máris elégedett vagyok jelenlegi sorsommal, mert engem szeretnek sokan, és az én lelki kezem sincs megkötve, dobálhatok mentális virágokat kedvem szerint. Ez kicsit cinikusnak tűnik, de ebből látszik, hogy hangulatom szerint, akár cinikus is lehetek, és a világ titkos vezetői ezt sem engedhetik meg maguknak (legalábbis remélem)...
Csatolások:
Kategória: kraki (alias Andy Baron) blogja | Megtekintések száma: 839 | Hozzáadta: kraki | Tag-ek(kulcsszavak): | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright Andy Baron © 2024