Sci-fi, fantasy, vámpíros, humoros, kalandos, illusztrált...                       

MEZTELEN ÜGYNÖK szórakoztató folyóirat a könnyű, fantasztikus novellák kedvelőinek...

Honlap-menü


Statisztika


Keresés


Reklámok



Üdvözöllek, Vendég · RSS 2024.Már.28, 14:27

[ Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fórum » A fő kérdés... » Mit olvasnátok szívesen? » Milyen műfajú írások legyenek a Meztelen Ügynökben? (Sci-fi-ből, misztikusból, vámpírosból legyen több?)
Milyen műfajú írások legyenek a Meztelen Ügynökben?
krakiDátum: Szerda, 2011.Máj.11, 18:21 | Üzenet # 1
Az ügynökség regionális vezetője, műveleti tiszt.
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 15
Hírnév: 10
Állapot: Offline
Várjuk a javaslatokat!
 
ProfundisDátum: Péntek, 2011.Jún.10, 14:22 | Üzenet # 2
mezei meztelen ügynök
Csoport: Barátok
Üzenetek: 3
Hírnév: 0
Állapot: Offline
A magam részéről sajnálom, hogy ennyire elkötelezte magát egy témának a magazin és az oldal. Természetesen ez csak az én véleményem. Tőlem távol áll a humoros sci-fi, csak Kraki-Andy-Báró iránti szimpátia tart itt, ha nem számítom a mindannyiunkban meglévő, kóros megjelenés utáni vágyat.
Azt érzem hibának, hogy a magazin címe mást sugall, mint a tartalma. Sőt, a tartalommal voltaképpen nincs is gondom, csak a magazin címével. A Meztelen ügynök Andy egy novellája, ami a sokadik számnál már feledésbe fog merülni, viszont nagyon sok embert el fog bátortalanítani, aki egy semlegesebb cím esetében elolvasná. Én a történelmi témák és a mai realista szépirodalomhoz vonzódom. Az én célközönségem legyint és nem veszi meg a magazint, pedig a tartalmat minőséginek érzem.
Az ide feltöltendő írások témájában én nem vagyok válogatós, bármi jöhet, ami jól van megírva. Ha benne vagytok egy karcolathoz hasonlóan kritikus oldal létrehozásában, én benne vagyok. Kulturáltan, rosszindulat nélkül, de kritikusan lenne jó hozzászólni. Ha lesüllyedünk a ha megdicsérsz visszadicsérlek szintjére, hagyjuk a csudába az egészet. Tucatjával vannak ilyen oldalak, és semmi kedvem még egyre írni.
Jelenleg nagyon be vok havazva legalább még egy hétig, addig semmiképpen sem tudok érdemben hozzászólni az írásaitokhoz. Mindenképpen javasolnám a lassú tempójú feltöltést, hogy a tagoknak legyen ideje reagálni.
 
krakiDátum: Szerda, 2011.Jún.15, 10:21 | Üzenet # 3
Az ügynökség regionális vezetője, műveleti tiszt.
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 15
Hírnév: 10
Állapot: Offline
Szia!
Részben igazat kell adnom, viszont ha csak a címen múlik, akkor az megfelel a reklám marketingben oly nagyon kedvelt figyelemfelkeltésnek, mert azt el kell ismerned, hogy provokatív. A következő számokban is lesznek meztelen ügynökös írások, tehát nincs átverve az olvasó. Aztán pedig a főcím alatt, a címsorban ott a "szórakoztató irodalmi magazin" felirat.
És a vicces az, hogy az irodalmat olvasni nem szerető embereket pont az, nem pedig a főcím tántorítja el a vásárlástól.
Az írjunk.hu szerencsére örvendetes fejlődésnek indult, meg is kérek mindenkit, hogy ahol csak tudja, promótálja!
Köszi: Andy
 
ProfundisDátum: Péntek, 2011.Jún.17, 05:43 | Üzenet # 4
mezei meztelen ügynök
Csoport: Barátok
Üzenetek: 3
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Gondolj most a valamikori Rakéta Magazinra. Ha annak a tartalmát egy, az egyben átvennénk, de maradna a mostani címlap, az az olvasóközönség, aki anno megvette, most elmenne mellette, mert a meztelen ügynök háta, és a szőrös faszi nem fogja elcsábítani.
Bocs, én nem akarom megmondani mit tegyél, csak véleményt mondok. A helyedben egy semleges címet választanék, és a címlapra a konkrét tartalomra jellemző rajzokat.
Szerintem a sci-fi, beleértve a humoros, groteszk írásokat is, nem keresett ma M.o-n. Az Új-Galaxis a legmenőbb, de az is vegetál, napi gondjai vannak. A fantasy még tartja magát valamennyire, de az sem uralja a piacot, sőt. Sajnos/hál istennek megérkeztek hozzánk a világ legjobb regényei, velük kell konkurálni a csóri kezdő magyaroknak. Novellák terén nincs külföldi konkurencia, de ennek oka valszeg az, hogy kicsi a kereslet, nem éri meg a kiadóknak behozni odakintről. A mai ember/olvasó maximálisan ki van elégítve képekkel. Minden magazinban profi fotók, iszony mennyiségű képregény, mozi, ingyen filmek; azaz én nem erőltetném a rajzos főoldalt.
A döntést neked kell meghozni, szeretném ha az oldal és a magazin maximálisan befutna, de mint láthatod nekem nem jön be ez a vonal.
Lehetne erről a kérdésről az oldal alkotói körében egy zárt fórumot nyitni? Szívesen meghallgatnám erről a többiek véleményét is, bár van egy olyan sejtésem, hogy nem sok jelentősége lesz, mert legtöbben reszketnek/reszketünk a megjelenésért és nem mernek ellenvéleménnyel élni.
Többé nem fogom felhozni a témát, nem akarok undorkodni, elvenni a kedved, ha egyszer ebben hiszel. A te pénzed, a te munkád, te fox sírni, vagy nevetni. Mi, írók (írócskák) potyások vagyunk, vigyorogva gyűjtjük az írásos megjelenést, és elégedetten büfizünk, ha sikered van. Ha pedig belebuknál és vesztenél pár millát, sajnálni fogunk, és új lehetőségek után nézünk. Én vállalkozó vagyok, átérzem az üzleti részét is. Szorítok neked a sikerért, és egy egészen picit irigykedek, hogy nem én csinálom.
 
menmaDátum: Szombat, 2011.Jún.18, 20:48 | Üzenet # 5
mezei meztelen ügynök
Csoport: Barátok
Üzenetek: 1
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Nehéz kérdés. Nekem a magazin címe hallatán a krimi ugrik be. Fogalmam sincs, hogy mi kell a mai olvasónak, általában szerény személyemnek mindig más tetszik, mint a többségnek, épp ezért ebben nem is foglalnék álláspontot. Ami a képeket illeti: minden magazinnak, képregénynek, regénynek megvan a saját köre/piaca. A tizenévesek aligha lapozgatnak komoly irodalmi magazinokat, mint ahogy a középkorú emberek sem a képregény boltokat bújják. Nem lehet mindenkinek a kedvére tenni a képekkel, mert így vagy úgy, egy bizonyos réteg ki lesz zárva. Bárójé a folyóirat, tehát szíve joga a maga képére formálni, de az tény, hogy a rajzokon talán egy picit nem ártana finomítani, mert elég nyersek. Ami pedig a tartalmat illeti: szerintem kezdetben nem valami bölcs döntés egyetlen konkrét műfajra állni, a fő irányvonalú novellák mellett kell lennie fantasynak, thrillernek, horrornak, történelminek, vígjátéknak, sőt még a romantikusat is megkockáztatom. Jóanyám is arra tanított, hogy valami annál jobb, minél változatosabb.
 
krakiDátum: Szombat, 2011.Jún.18, 20:48 | Üzenet # 6
Az ügynökség regionális vezetője, műveleti tiszt.
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 15
Hírnév: 10
Állapot: Offline
Nem akarom az álláspontomat védeni, mert az én véleményem csak egynek számít a sokból, 1szerűen, amikor csináltam. ez tűnt a legjobb ötletnek. A csupasz hát is csak azért került rá, hogy valami utaljon a meztelen ügynökre.
Egyébként nem is nagyon rakják ki az újságosok, úgyhogy nem fenyeget az a veszély, hogy a borító miatt forduljanak el tőle.
Reklám kellene, de az drága!
 
krakiDátum: Szombat, 2011.Jún.18, 20:52 | Üzenet # 7
Az ügynökség regionális vezetője, műveleti tiszt.
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 15
Hírnév: 10
Állapot: Offline
...egyszerre írtunk menmával cool
Én emlékszem a Rakéta újság rajzaira, a Galaktika pedig mind megvan, némelyik grafika az enyéimmel össze sem hasonlítható. Márhogy sz**rabbak...
 
ProfundisDátum: Vasárnap, 2011.Jún.19, 03:23 | Üzenet # 8
mezei meztelen ügynök
Csoport: Barátok
Üzenetek: 3
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Nagy kockázatot vállaltál ezzel a darabszámmal, remélem túléled, ha beragadsz vele.
Nagyjából Menma is hasonlót mond a tartalommal kapcsolatban, de szerintem azzal nincs gond. A belbecs jó, de a főoldal és a cím mást sugall, de ezt már kifejtettem, nem tudok mást hozzátenni. Ahhoz, hogy az újságosok kitegyék látható helyre, olyan grafika kellene, amit lehetetlen megfizetni. Nyomdai költségre gondolok, nem Andy tehetségére. Az eladás egy külön műfaj, nem tudok érdemben hozzászólni. Valamikor mozgóárusként árultam az Esti Hírlapot az Emkénél a kocsik között, abból el tudtam adni 500 darabot egy délután. Ha egy jó dumájú rikkancs rohangálna a vonatokhoz igyekvők között, valszeg lenne eladás. Itt is előny a semleges, csak tartalomra koncentráló külső. Nagyon szűk réteget érdekelne egy meztelen jövőbeli ügynök. Ki merem jelenteni, hogy az olvasni szeretők max 10%-a bukik erre a címlapra, a többieket elriasztja. Ja, én is feltétlen javaslom a romantikus szál indítását, 30-50% terjedelemben, mert a nők nagyobb vásárlóerőt jelentenek, mint a férfiak. Persze az is lehetséges, hogy egyszerre a két nemet nem lehet megfogni vevőként, annyira más az ízlésünk.
 
MickeyDátum: Kedd, 2011.Jún.21, 19:01 | Üzenet # 9
mezei meztelen ügynök
Csoport: Barátok
Üzenetek: 1
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Van benne valami amit Profundis mond. Sőt, eltudnék képzelni egy olyat, hogy mind a két borító címlap, az egyik fele a srácoknak szólna, a másik a kicsit romantikus lelkű csajoknak. Elég ha csak megnézzük a Julia eladási statisztikáját. (Nem, nem tudom hol kellene megnézni, de el tudom képzelni... smile ) A mozgóárus is jó ötlet, ráadásul
az ár -tartalom - vastagság (még mindig a magazinról beszélek... wink ) pedig nagyon jó. Ötszáz forintot az ember másra is elver várakozás közben.
A reklámra annyit tudok mondani, hogy szerintem pályázatot kellene kiírni, úgymint grafikára, képregényre, novellára, esszére, filmajánló, stb (a választott aláhúzandó ) A díj nyugodtan lehetne a norma, vagy akár csak a megjelenés. Hiszen mindenki csak a megjelenésért ír, (na jó, nem mindenki...). A pályázati felhívást a címlapon is kiemelni, sőt akkor már egy csomó internetes oldalon megjelenik a honlap.
Akár a Báró is bírálhat egyszemélyben (vagy akár kétszemélyben wink ), vagy ha nagyon sok van, szét is oszthatja köztünk, hogy pontozzuk.
Szerintem ez a leggyorsabb, legolcsóbb reklámozási út.
 
krakiDátum: Szerda, 2011.Jún.22, 18:44 | Üzenet # 10
Az ügynökség regionális vezetője, műveleti tiszt.
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 15
Hírnév: 10
Állapot: Offline
OLVASOM a hsz-okat, de most inkább egy körlevélben fogok mindenkinek válaszolni, merthogy vannak új fejlemények! batman
 
Fórum » A fő kérdés... » Mit olvasnátok szívesen? » Milyen műfajú írások legyenek a Meztelen Ügynökben? (Sci-fi-ből, misztikusból, vámpírosból legyen több?)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

Copyright Andy Baron © 2024